The Great Reset – ‘You will own nothing, and you will be happy’

The Great Reset – ‘You will own nothing, and you will be happy’

posted in: Blog tekst, Nedjeljni zakon | 0

I deset rogova, koje si vidio, to su deset kraljeva, koji kraljevstva, još ne primiše, nego vlast kao kraljevi na jednu uru primaju sa zvijeri.
Oni imaju jednu namjeru, i silu i vlast svoju daju zvijeri. Otkrivenje 17,12

 

 

 

 

I vidjeh jednu od glava njezinih kao ranjenu na smrt, i njezina rana smrtonosna izliječi se. I sva se zemlja začudila pristajući uz zvijer. I pokloniše se zmaju, što je dao vlast zvijeri; I pokloniše se zvijeri govoreći: “Tko je kao zvijer, i tko se može boriti s njom?” Otkrivenje 13,3-4

 

 

 

 

 

Autoimune reakcije

Ponekad imunološki sustav pogriješi, tumačeći tkiva vlastitog tijela kao strana i napada ih, što dovodi do autoimune reakcije. Autoimuna reakcija se može potaknuti na nekoliko načina:

Tvar koja je u tijelu normalno sadržana samo u određenom području (i stoga skrivena od imunološkog sustava) otpušta se u cjelokupnu cirkulaciju. Na primjer, tekućina iz očne jabučice normalno se nalazi u očnim sobicama. Ako udarac u oko oslobodi ovu tekućinu u krvotok, imunološki sustav može reagirati protiv nje.

Dolazi do promjene normalne tvari tijela. Na primjer, virusi, lijekovi, sunčeva svjetlost ili zračenje mogu promijeniti građu bjelančevine na način da ona izgleda strana.

Imunološki sustav odgovara na stranu tvar koja je nalik na prirodnu tjelesnu tvar te nenamjerno cilja i na tvari tijela kao i na strane tvari.

Nešto loše funkcionira u stanicama koje kontroliraju proizvodnju protutijela. Na primjer, zloćudni B limfociti mogu proizvoditi nenormalna protutijela koja napadaju crvene krvne stanice.

Ishodi autoimune reakcije su različiti. Često se javlja vrućica. Mogu biti uništena različita tkiva, poput krvnih žila, hrskavice i kože. Praktički svaki organ može biti napadnut od strane imunološkog sustava, uključujući bubrege, pluća, srce i mozak. Upala do koje dolazi i oštećenje tkiva mogu izazvati zatajenje bubrega, poteškoće pri disanju, nenormalni rad srca, bol, deformaciju, delirij i smrt.

Veliki broj poremećaja skoro je sigurno uzrokovan autoimunošću, uključujući lupus (sistemski lupus eritematozus), mijasteniju gravis, Gravesovu (Basedovljevu, op. prev.) bolest, Hashimotov tiroiditis, pemfigus, reumatoidni artritis, sklerodermu, Sjögrenov sindrom i pernicioznu anemiju.