Isus Krist Spasitelj svijeta, Stvoritelj svemira

Stvaranje-kreacionizam, evolucija

Smrt, stanje mrtvih

Dan Gospodnji, dan odmora, sedmi dan

Arheologija potvrđuje Bibliju

Povijest svijeta i crkve u svjetlu biblijskih proročanstava

Reformacija

Zdravlje i prehrana

Čudesna otkrića

 

“Ovo mi dade svemogući Gospod da gledam: “Gle, tu je bila košarica sa zrelim voćem.
I on me upita, što vidiš, Amose? Ja odgovorih: “Košaricu sa zrelim voćem.” Tada mi reče Gospod: “Dolazi kraj mojemu narodu Izraelu. Neću ga više štedeći prolaziti.
Pjesme u palači bit će ridanje u onaj dan,” govori svemogući Gospod. “Velik će biti broj mrtvih tjelesa. Svuda će se pobacati, tiho!”
Čujte ovo, koji gazite siromaha, upropašćujete maloga čovjeka!
Kažete: “Kada će napokom proći mlađak, da prodajemo žito! Kada subota, da možemo otvoriti žitnice? Mi bismo smanjili mjeru, povećali uteg i varajući krivotvorili mjerila.
Kupovat ćemo siromaha za novce, ubogoga za par opanaka. Htjeli bismo prodavati otražak od žita.
Ali se je Gospod zakleo slavom Jakovljevom: “Nikada neću zaboraviti nijednoga djela njihova.”
Ne mora li se zemlja potresti od toga, ne moraju li protužiti si stanovnici njezini, tako da se ona posvuda podigne kao Nil i uskipi i padne kao Nil u Egiptu?
“U onaj će se dan dogoditi,” govori svemogući Gospod, “i učinit ću da sunce iščezne u podne i pomračit ću zemlju za bijela dana.
Pretvorit ću blagdane vaše u žalost, sve pjesme vaše u naricanje za mrtvim. Metnut ću odjeću žalosti oko svih bedara, učinit ću ćelavom svaku glavu. Rasplakat ću zemlji kao za sinom jedincem. Gorak dan bit će joj kraj.”
“Gle, doći će dani,” govori svemogući Gospod, “kad ću poslati glad u zemlji, ne glad kruha ni žeđ vode, nego slušanja riječi Gospodnjih.
Tada će se potucati od mora do mora, trčat će od sjevera do istoka, da traže riječ Gospodnju, ali je neće naći.
U ono će vrijeme obamirati s lijepe djevojke i ginut će mladići od žeđi:
Oni, koji se sada kunu idolima samarijskim i govore: ‘Tako da je živ bog tvoj, Dane! Tako da je živ bog tvoj, Beer-Šebo! Oni će pasti i neće više ustati.” (Amos 8,1-14)